Navigacija
Viber X logo

Prorektor Latinović boravio u Briselu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Goran Latinović, učestvovao je na konferenciji „Inclusive mobility: from good intensions to measurable outcomes”, održanoj 21. i 22. novembra 2019. godine na Slobodnom univerzitetu u Briselu.

Cilj konferencije bio je da se pokušaju pronaći odgovori na brojna pitanja koja se tiču praktične razmjene nastavnog osoblja i studenata sa invaliditetom, kao i onih koji pripadaju raznim manjinskim grupama (rasnim, religijskim, društveno-ekonomskim itd.), a na osnovu dosadašnjih iskustava visokoškolskih ustanova u razvijenim zemljama poput Belgije. 

Na konferenciji su učestvovali predstavnici univerziteta i/ili ministarstava iz: Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Hrvatske, Albanije, Moldavije, Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Uzbekistana, Tadžikistana, Kirgistana, Azerbejdžana, Gruzije, Jermenije, Libana, Jordana i Egipta. Konferencija je organizovana zahvaljujući Erasmus+ programu Evropske Unije, a uz podršku konzorcijuma SPHERE (Support and Promotion for Higher Education Reform Experts). 

Slobodni univerzitet u Briselu ima oko 6.800 zaposlenih i oko 17.000 studenata na 156 studijskih programa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija, od kojih su 54 na engleskom jeziku. Budžet za naučnoistraživački rad Slobodnog univerziteta u Briselu za 2018. iznosio je 97,5 miliona evra.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9527/01_i_naslovna.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9527/02__1__1_.jpg