Navigacija
Viber X logo

Sastanak delegacija UNIBL i Pravobranilaštva Srpske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), predvođena rektorom prof. dr Radoslavom Gajaninom, razgovarala je 9. februara 2023. godine sa glavnim republičkim pravobraniocem doc. dr Milimirom Govedaricom o radu i funkcionisanju Kancelarije za saradnju sa Univerzitetom i edukaciju.

Kako je rečeno tokom sastanka održanog u Pravobranilaštvu Republike Srpske, a kojem su prisustvovali generalni sekretar Univerziteta mr Đorđe Markez, viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva UNIBL Predrag Govedarica i pomoćnik republičkog pravobranioca Branko Bera, riječ je o Kancelariji koja će služiti za edukaciju i obavljanje stručne prakse studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Takođe, sagovornici su konstatovali da je dosadašnja saradnja dvije institucije na zavidnom nivou, te su razmijenili ideje i planove za dalju saradnju. Između ostalog, jedan od planova je da Pravobranilaštvo Republike Srpske i u narednom periodu omogući obavljanje pripravničkog staža za najbolje diplomce pravnih fakulteta javnih univerziteta u Srpskoj.

Za realizaciju svih aktivnosti saradnje između Univerziteta i Pravobranilaštva zadužen je Centar za razvoj i podršku istraživanju UNIBL.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13071/IMG_7578.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13071/IMG_7577.JPG