Navigacija
Viber X logo

Studenti sinologije na radionici u Novom Sadu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti Studijskog programa sinologije Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali su od 6. do 9. februara 2023. godine na radionici ,,Zimska akademija 2023 – Kako poslovati u Kini”.

Radionicu održanu na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, a čije učesnike je posjetila i ambasador Kine u Srbiji Čen Bo, vodio je prof. dr Nikola Zivlak sa „Emlyon Business School” iz Šangaja, te drugi predavači koji sarađuju sa Kinom.

 „Zimska akademijaˮ, u organizaciji Instituta za Pojas i put iz Beograda, Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, događaj je namijenjen studentima svih nivoa studija koji žele da nauče više o poslovnoj kulturi i razvoju jedne od najbrže rastućih ekonomija svijeta. Ovo je ujedno bila prilika da se studenti upoznaju i sa poslovnim trendovima i predviđanjima za poslovanje na kineskom tržištu i kroz interaktivni rad savladaju oblast ekonomije sa svim specifičnostima poslovanja u Kini. Polaznici radionice su imali i priliku da stečena teorijska znanja upotpune posjetama kineskim kompanijama „China Railway International Coˮ u Novom Sadu i „Huaweiˮ u Beogradu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13090/naslovna-zimska_skola.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13090/zimska_skola.jpg