Navigacija
Viber X logo

Svečano otvaranje DAAD zimske škole

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečano otvaranje DAAD zimske škole ,,Očekuj neočekivano! Upoznaj raznolikost ekologije, jezika i kulture u Bosni i Hercegoviniˮ zakazano je 13. februara 2023. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u 10.15 časova.

Izjave za medije previđene su u 10 časova.

Polaznike zimske škole pozdraviće prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić, dekan Filološkog fakulteta prof. dr Biljana Babić, prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju Filološkog fakulteta prof. dr Zorana Kovačević i šef Katedre za njemački jezik i književnost  prof. dr Dijana Crnjak.

Univerzitet u Banjoj Luci ove je godine po prvi put domaćin DAAD zimske škole ,,Očekuj neočekivano! Upoznaj raznolikost ekologije, jezika i kulture u Bosni i Hercegoviniˮ, a koja se održava od 9. februara do 1. marta 2023. godine.

Učesnici ove škole tokom boravka u Banjoj Luci imaće priliku da kroz intenzivne kurseve srpskog jezika, predavanja naših stručnjaka sa Univerziteta iz oblasti energetike, ekologije i kulture i obilaske značajnih spomenika kulture, prirodnih ljepota upoznaju kulturnu, ekološku i privrednu raznolikost naše regije.

U sklopu škole, studenti će kroz predavanja naših univerzitetskih profesora između ostalog učiti o istoriji Banje Luke, njenoj kulturnoj raznolikosti, njemačko-srpskim kulturnim vezama i sl. Takođe će imati vođeni turistički obilazak grada, koji uključuje obilazak najznačajnijih spomenika kulture, ali će imati priliku i da posjete neke od institucija i ustanova kao što su Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, Narodno pozorište Republike Srpske, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, te da se upoznaju sa kulturnim programom  Kulturnog centra Banski dvor.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13077/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%B8_%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%82.png