Navigacija
Viber X logo

Na UNIBL 25 novozaposlenih saradnika i docenata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin organizovao je prijem za novozaposlene asistente, više asistente i docente koji su od akademske 2023/24. godine angažovani na vodećoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srpskoj – Univerzitetu u Banjoj Luci.

Rektor Gajanin precizirao je da je riječ o asistentima, višim asistentima i docentima koji su kao studenti ostvarili najbolje rezultate.

Gajanin je naveo da je izbornim procedurama definisano da u akademsku zajednicu mogu ući samo najbolji, te novozaposlenima poželio uspješnu akademsku karijeru.

„Očekujemo napredak u svakom pogledu, unapređenje nastave i nastavnog procesa na Univerzitetu, ali i unapređenje naučnoistraživačkog rada. Od naših novih nastavnika i saradnika očekujemo da se aktivno uključe i u naučno-istraživački rad na katedrama na kojima su primljeni, te da se uključe u projekte koje vode fakultetiˮ, istakao je Gajanin tokom prijema kojem je prisustvovao i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić.

Prema riječima rektora, nastavnici i saradnici koji rade na Univerzitetu postižu zapažene rezultate.

Asistent na Tehnološkom fakultetu Nebojša Suvajčević rekao je da mu je cilj da ostane u Republici Srpskoj.

„Mislim da će u budućnosti na tržištu biti još veći broj kompanija koje traže mašinske inženjere, zbog čega bih preporučio mladim ljudima da razmisle da steknu ovo zvanjeˮ, dodao je Suvajčević.

Od akademske 2023/24. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci zaposleno je 25 novih asistenata, viših asistenta i docenata.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13670/uni1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13670/uni5.jpg