Navigacija
Viber X logo

Rektor Gajanin razgovarao sa konzulom Vujićem

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin sastao se 4. oktobra 2023. godine sa generalnim konzulom Republike Srbije u Banjoj Luci Milošem Vujićem.

Na sastanku je bilo riječi o nadolazećem 16. naučno-stručnom skupu „Studenti u susret nauciˮ sa međunarodnim učešćem, koji će se održati na Univerzitetu u Banjoj Luci od 23. do 25. novembra 2023. godine, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci i suorganizaciji Univerziteta u Banjoj Luci, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Tokom sastanka u Kabinetu rektora, razgovarano je o saradnji javnih visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj i Republici Srbiji, a sagovornici su zajednički konstatovali da je riječ o izuzetnoj saradnji, posebno na polju nauke.  Po riječima rektora Gajanina, plan je da se i u narednom periodu jača saradnja, te da se radi na većoj razmjeni studenata.

Sastanku rektora Gajanina i generalnog konzula Vujića prisustvovao je i prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Aleksandar Ostojić i konzul Aleksandar Subotić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13653/4W7A1351__2_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13653/4W7A1344.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13653/4W7A1326.JPG