Navigacija
Viber X logo

UNIBL na najvećoj međunarodnoj obrazovnoj konferenciji

Opšte

Evropsko udruženje za međunarodno obrazovanje (EAIE) organizovalo je 33. godišnju konferenciju koja je u Roterdamu, od 26. do 29. septembra 2023. godine, okupila više od 6500 učesnika iz cijelog svijeta, a među prisutnim bili su i predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

Inače, važno je naglasiti da su prvi put predstavnici univerziteta iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, uz podršku Evropske komisije, učestvovali na ovoj konferenciji.

Kao najveća konferencija u Evropi, koja okuplja profesionalce iz polja internacionalizacije iz cijelog svijeta, ovo je bila izuzetna prilika za umrežavanje, razvijanje postojećih i uspostavljanje novih partnerskih odnosa, kao i za profesionalno usavršavanje. Tako su tokom konferencije održane brojne radionice i treninzi, otvorene diskusije i održana predavanja. Svakako, bila je ovo i prilika da se održe sastanci predstavnika visokoškolskih institucija, kao i susreti sa davaocima brojnih usluga u oblasti visokog obrazovanja.

EAIE osnovan je 1989. godine kao evropski centar za stručnjake radi umrežavanja na polju internacionalizacije visokog obrazovanja. Udruženje je ekosistem u kojem svježe ideje i najbolja praksa mogu da se razvijaju i oblikuju polje internacionalizacije visokog obrazovanja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__1_.png
  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13651/EAIE__3_.jpg