Navigacija
Viber X logo

Konkurs za stipendije Rondine Cittadella della Pace

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Italijanska nevladina organizacija posvećena promociji obrazovanja, društvenih promjena i dijaloga Rondine Cittadella della Pace objavila je konkurs za stipendije za prijavu učešća u programu koji podrazumijeva rad na izgradnji mira i rješavanju konflikata.

Na konkurs se mogu prijaviti diplomci starosti od 21 do 28 godina, ili studenti koji su uspješno okončali studije do jula tekuće godine, a koji su uključeni u civilno društvo.

Odabrani učesnici će provesti 18 mjeseci u izazovnom međunarodnom kampusu u Toskani radeći na transformaciji sukoba. Organizator pokriva troškove obuke, smještaja i ishrane, kao i stručnog osposobljavanja tokom trajanja programa.   

Dodatne informacije, kao i spisak potrebnih dokumenata možete pronaći ovdje. Takođe,  na raspolaganju je i adresa elektronske pošte international@rondine.org na koju se zainteresovani mogu obratiti za sve dodatne informacije.

Krajnji rok za prijavu je 28. april 2024. godine, na adrese elektronske pošte: international@rondine.org i apply@rondine.org

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14283/Picture1.png