Navigacija
Viber X logo

Do početka jula obezbjediti upise na fakultete

KonkursiUniverzitet u Banjoj Luci
BANJALUKA, 29. MAJA  - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske /RS/ Anton Kasipović izjavio je danas da još ima puno posla kada je riječ o konačnoj organizaciji dva integrisana javna univerziteta u RS i da će Ministarstvo učiniti sve da do početka jula budu obezbijeđeni upisi na fakultete.

Kasipović je poslije sastanka sa predstavnicima studentskih organizacija univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu rekao da je sa studentima razgovarao o Zakonu o finansiranju visokoškolskih ustanova u RS, Zakonu o studentskom organizovanju, kao i o Zakonu o studentskom standardu.

"Nadam se da ćemo dobiti najkvalitetnija rješenja ili vizije upravo od onih kojih se ova problematika najviše tiče, a to je studentska populacija", rekao je Kasipović na konferenciji za novinare.

Ministar prosvjete RS je naveo da je na sastanku bilo riječi i o visini školarine za narednu školsku godinu i dodao da u Ministarstvu žele da čuju mišljenje studenata u vezi s tim.

On je rekao da je dogovoreno da u narednom periodu redovno održava sastanke sa studentima.

Predstavnici studentskih organizacije Univerziteta u Banjaluci kao i Univerziteta u Istočnom Sarajevu pozdravili su stav ministra da se studenti konsultuju kada je riječ o visokom obrazovanju.