Navigacija
Viber X logo

Trodnevna žalost u Republici Srpskoj

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte
Vlada Republike Srpske /RS/ je na današnjoj vanrednoj sjednici u Banjaluci donijela niz operativnih odluka u vezi sa ceremonijom sahrane predsjednika RS Milana Jelića, izjavio je predsjednik Vlade RS Milorad Dodik.

"Formiran je fond za sahranu predsjednika Srpske koji će obezbijediti sve logističke pretpostavke kako bi sahrana bila obavljena u najboljem redu kako to i zaslužuje predsjednik Srpske i RS", rekao je Dodik novinarima nakon vanredne sjednice Vlade RS.

Premijer Dodik rekao je će posmrtni ostaci predsjednika Jelića danas u 14.00 časova biti ispraćeni iz bolnice u Doboju prema Banjaluci i pozvao građane Doboja, kao i ostalih mjesta da odaju počast preminulom predsjedniku.

Prema njegovim riječima, večeras od 18.00 do 21.00 čas građanima RS biće omogućeno da u mimohodu odaju počast predsjedniku RS u Banskom dvoru u Banjaluci.

"Sutra od 9.00 do 12.00 časova ponovo će biti organizovan mimohod i odavanje počasti preminulom predsjedniku RS, a u 11.00 časova u Narodnom pozorištu RS biće održana komemorativna sjednica", dodao je Dodik.

On je naveo da će ostale opštine RS i niz organizacija predložiti delegacije koje će držati počasnu stražu pored kovčega preminulog predsjednika RS.

Sutra, 2. oktobra u 13.00 časova posmrtni ostaci predsjednika RS biće ispraćeni u Modriču gdje će u porodičnoj kući dočekati dan sahrane, koja će biti održana u srijedu, 3. oktobra u 13.00 časova.

"Sahrana će biti obavljena uz vjerski pravoslavni obred, najviše počasti i državni protokol", rekao je Dodik.