Navigacija
Viber X logo

Konkurs za izbor članova Naučno-nastavnih vijeća Fakulteta, odnosno Umjetničko-nastavnog vijeća Akademije umjetnosti iz reda studenata

KonkursiUniverzitet u Banjoj Luci
Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci obavještava sve studente Univerziteta u Banjoj Luci da je u toku Konkurs za izbor članova Naučno-nastavnih vijeća fakulteta, odnosno Umjetničko-nastavnog vijeća Akademije umjetnosti iz reda studenata. Konkurs će biti otvoren do utorka, 16.12.2008. godine i prijave se mogu predati na  protokol Rektorata (Univerzitetski grad, zgrada Rektorata, 2. sprat) do 14,00 časova.

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresovane studente našeg Univerziteta da se prijave i apliciraju za članstvo u naučno-nastavnim vijećima svojih faluteta, odnosno umjetničko-nastavnom vijeću Akademije umjetnosti. 

PRIJAVE su dostupne u kancelariji Studentskog parlamenta (zgrada Rektorata, suteren), u studentskim službama fakulteta/Akademije, te na internet stranici Studentskog parlamenta – www.studentskiparlamentbl.com i internet stranici Univerziteta u Banjoj Luci - www.unibl.org  

Članom 104. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS“ broj 85/06) određeno je da ,,radi ostvarivanja prava i zaštite interesa studenata, studentsko predstavničko tijelo bira i smjenjuje predstavnike studenata u organima visokoškolske ustanove, odnosno visokoškolske jedinice...u skladu sa statutom visokoškolske ustanove...“. Kako je članom 127. Statuta Univerziteta u Banjoj Luci definisano postojanje Studentskog predstavničkog tijela koje zastupa i predstavlja interese studenata, što je ovdje Studentski parlament, jasna je nadležnost ovog tijela za provođenje aktivnosti vezanih za izbor članova NNV fakulteta/akademije iz reda studenata.

Prijava za NNV