Navigacija
Viber X logo

POSJETA UNIVERZITETU U BEOGRADU PREDSTAVNIKA STUDENTSKOG PARLAMENTA UNIVERZITETA U BANJOJ LUCI

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Tokom trodnevne posjete Beogradu, predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci u petak, 10.07.2009. godine, sastali su se sa kolegama iz studentskog predstavničkog tijela Univerziteta u Beogradu. Delegaciju Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci (Bojan Grebenar, Saša Marković i Miloš Blagojević) primili su prof. dr Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu, Aleksandar Jović, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu i Sonja Nektarijević, student prorektor.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, Bojan Grebenar tokom sastanka upoznao je domaćine sa okončanom procedurom izbora za članove studentskog predstavničkog tijela, kao i sa projektima i programima koji se realizuju kroz godišnji plan i aktivnosti velikog broja studenata.

Na sastanku je konstatovano da je saradnja dva studentska predstavnička tijela od obostranog interesa, pa je u skladu s tim dogovoreno i skoro potpisivanje Sporazuma o saradnji. Najavljena je i konkretna saradnja i to prilikom održavanja naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci“ u Banjoj Luci, kao i razmjena iskustva u oblasti studentskog organizovanja.

Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi, a za ugodan boravak u Beogradu predstavnici našeg Studentskog parlamenta se zahvaljuju upravo kolegama sa Univerziteta u Beogradu.