Navigacija
Viber X logo

Otvoren poziv za učešće u Humanity in Action programima 2012

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

 
Fondacija Humanost u akciji BiH otvorila je poziv za stipendiranje učešća studenata u jednomjesečnim programima o ljudskim pravima u Berlinu i Amsterdamu
 
Sarajevo, 09.01.2012.
 
Humanost u akciji BiH i ove godine poziva sve bosanskohercegovačke studente i one koji su u posljednjih godinu dana završili svoje visokoškolsko obrazovanje da se prijave za stipendiranje učešća u HIA programima u Berlinu i Amesterdamu.

Programi će trajati od 01. juna do 01. jula 2012. godine, a rok za apliciranje je 05. mart i ono se može izvršiti putem web stranice http://www.humanityinaction.org/pages/92-main.
 
Fondacija Humanost u akciji BiH je dio neprofitne međunarodne organizacije Humanity in action (HIA) koja od svog osnivanja 1997. godine pomaže razvoju mladih lidera posvećenih zaštiti ljudskog dostojanstva i prava manjina.

U skladu sa tim HIA svake godine organizuje edukacijske programe u Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Danskoj i Francuskoj na kojima učeštvuje preko 140 studenata iz različitih dijelova svijeta.

Programi između ostalog imaju za cilj stvaranje osjećaja moralne odgovornosti za zaštitu ljudskih prava i prava manjina u generaciji novih društvenih, kulturnih i političkih lidera, a sami učesnici se biraju na osnovu  izvanrednih akademskih postignuća i iskazane posvećenosti ljudskim pravima.

Bosna i Hercegovina od 2005. godine tradicionalno ima svoje predstavnike u programu.
 
 
 
 
Kontakt podaci:
 
Elma Hodžić                                                          Dajana  Džindo                                                                        
Humanost u akciji BiH, direktorica                 Humanost u akciji BiH, član Upravnog odbora
e.hodzic@humanityinaction.org                            dajanadzindo@gmail.com
+387 33 218 281                                                    +387 33 218 281
+387 61 497 650                                                    +387 61 572 991