Navigacija
Viber X logo

Predavanje održao profesor Frederik Vajt iz SAD-a

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 13.3.2012. godine gost Univerziteta u Banjoj Luci bio je prof. dr Frederick White (Frederik Vajt), ugledni američki profesor primjenjene lingvistike engleskog jezika, specijalista za jezik, književnosti, kulturu i mitologiju autohtonog američkog stanovništva. Dr Vajt je profesor na Univerzitetu u Sliperi Roku (Slippery Rock) u Pensilvaniji, a prije toga je predavao na drugim univerzitetima u SAD, Kanadi i Poljskoj.

Prorektor Šaula

Prof. dr Vajt se tokom boravka na Univerzitetu u Banjoj Luci sastao sa prof. dr Valerijom Šaulom, prorektorom za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, doc. dr Petrom Pendom, prodekanom Filološkog fakulteta i doc. dr Željkom Babić, šefom Studijskog programa za engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, nakon čega je održao izuzetno zanimljivo predavanje za studente i osoblje Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.



Gostovanje prof. dr Frederika Vajta omogućila je ambasada SAD u Bosni i Hercegovini, a sastancima i predavanju su prisustvovali i ataše za kulturu Ambasade SAD u BiH g-đa Sanšajn Ajson (Sunshine Ison), te g. Dragan Kesić, službenik Amabasade SAD u kancelariji u Banjoj Luci.