Navigacija
Viber X logo

Konferencija o reformi finansiranja visokog obrazovanja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović i ministar obrazovanja i nauke Federacije BiH Damir Mašić trebalo bi da danas u Sarajevu učestvuju na konsultativnoj konferenciji o reformi finansiranja visokog obrazovanja u BiH, što je projekat koji finansira EU putem IPA fonda sa 1.473.500 evra.

Opšti cilj projekta "Reforma finansiranja visokog obrazovanja u BiH" je da podrži ministarstva i univerzitete radi poboljšanja sistema finansiranja ove oblasti radi usklađivanja sa evropskom praksom u okviru priprema za pristupanje EU, navodi se u saopštenju Delegacije EU u BiH.

Fokus projektne aktivnosti, koji se odnosi na lokalne partnere - vlade i univerzitete, jeste da identifikuje koje su motivacije za njih kako bi se promijenili postojeći finansijski aranžmani visokog obrazovanja.

Cilj je i da se podrži primjena poboljšanih finansijskih kriterijuma i procesa u oblasti visokog obrazovanja.

"Reforma finansiranja visokog obrazovanja u BiH" je 24-mjesečni projekat koji finansira EU.

Projekat provodi konzorcijum na čelu sa Hulla & Co Human Dynamics u partnerstvu sa Ej-Bi-Ju konsalt Berlin /ABU Consult Berlin/, Međunarodnim institutom za planiranje obrazovanja, Njemačkom službom za akademsku razmjenu i Institutom za hidrotehniku Građevinskog fakulteta Sarajevo.

Izvor: Novinska agencija SRNA