Navigacija
Viber X logo

Održana prezentacija stipendija Vlade SAD-a u BiH

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

 

Predstavnici ambasade SAD-a u BiH predstavili su programe stipendija za osoblje i studente, u utorak, 15. maja 2012. godine, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci. Ispred ambasade SAD-a u BiH prisustvovali su: Tomas Mesa (Thomas Mesa), šef odsjeka za odnose sa javnošću, SAD ambasada u Sarajevu Paša Lejlić, koordinator za akademsku razmjenu, SAD ambasada u Sarajevu Elizabeta Delalić, specijalista kulture i obrazovanja, SAD ambasada u Sarajevu Sonja Pržulj, savjetnik za obrazovanje SAD ambasade

 

Programi koji su predstavljeni, najviše se odnose na studente četvrte godine, apsolvente i asistente svih studijskih programa, kao i na sve zaposlene.

 

Na prezentaciji su svoja iskustva podijelili profesor koji posredstvom Fulbrajt stipendije boravi trenutno u Ministarstvu prosvjete i kulture RS i studentica koja posredstvom Fulbrajt stipendije boravi trenutno u Pedagoškom zavodu RS.

 

Prije prezentacije, g-din Mesa i g-đa Delalić imali su radni sastanak sa rektorom, prof. dr Stankom Stanićem i njegovim saradnicima, na kojem je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima njenog proširenja.