Navigacija
Viber X logo

Posjeta studenata Univerziteta Karl Franc u Gracu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Visit-to-UNI-Graza

Studenti, profesor i asistent Fakulteta za okolinu, regionalni razvoj i obrazovanje Univerziteta Karl Franc (Karl-Franzens-Universität Graz) u Gracu bili su gosti Univerziteta u Banjoj Luci. Studijsko putovanje u Bosnu i Hercegovinu (jednodnevna posjeta Sarajevu i trodnevni boravak u Banjoj Luci) studentima iz Graca organizovao je Institut za geografiju i regionalno istraživanje, koji se nalazi u sklopu pomenutog fakulteta.

Na sastanku sa kolegama sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci održanom 10.05.2012. godine, studenti iz Austrije su razmijenili iskustva i upoznali se sa osnovnim podacima o nastanku i razvoju Univerziteta u Banjoj Luci, a potom prisustvovali predavanju koje je za potrebe njihovog studijskog programa održala dr Mira Mandić, docent na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom predavanja i diskusije bilo je riječi o istorijskom razvoju regiona Banje Luke, demografskim podacima, fizio-geografskom pregledu regije i regionalnom razvoju. Nakon prezentacija i diskusije, gosti su prošetali gradom, te se upoznali sa njegovim najvažnijim prirodnim i kulturnim bogatstvima.