Navigacija
Viber X logo

Skup Zapadni Balkan na putu ka Evropskoj uniji

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prijave za učešće u radu skupa i sažeci se dostavljaju putem e-mail-a najkasnije do 31.07.2012. godine na cirnt@pupin.rs 

Mjesto održavanja skupa: Hotel „Palma“, Tivat, Crna Gora

Vrijeme održavanja skupa: 28-30.08.2012. godine

Udruženje „Tehnologija i društvo“ je neprofitno udruženje koje okuplja pojedince i kolektivne članove iz univerzitetskih i naučnih institucija, privrednih preduzeća,  vladinih organa i agencija, institucija  kulture, političkih i  nevladinih  organizacija, strukovnih i stručnih udruženja i organizacija,  medija, kao i pojedince izvan bilo koje i  kakve organizacije i institucije, radi promovisanja i  stalnog poboljšanja odnosa između tehnologije i društva.

Svoju aktivnost ostvaruje kroz niz predavanja, koja se održavaju tokom cijele godine čija je tema prilagođena aktuelnim  društvenim problemima, kao i naučnim  skupovima koji se održavaju jednom godišnje, gdje članovi kao i ostali  učesnici mogu da razmjene svoja mišljenja. Od 2001. godine teme naučnih  skupova su posvećne problemima ulaska Srbije i Crne Gore u Evropsku uniju.  Osnovna misija ovih skupova je da naučno osnovano, svestrano, otvoreno i  demokratski razmatra fenomene, probleme, ideje i predmete koji su mogućnosti,  podstrek, ograničenje, prepreka, dobitak ili gubitak na našem putu ka Evropskoj  uniji. Skupovi imaju međunarodni karakter, pa je moguće razmijeniti iskustva sa  predstavnicima drugih zemalja na njihovom putu ka Evropskoj uniji.

Prva tema skupa – Društva i ekonomije Balkana 2020: mogućnosti i ograničenja Nove tranzicije

Druga tema skupa – Razvoj zasnovan na znanju i mogućnosti i izazovi nastanka „dosije društva“

Tehnologija i društvo