Navigacija
Viber X logo

„GREEN FEST“ otvorio konkurse za prijavljivanje filmova

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Green Fest


Green Fest
, Dom omladine, Beograd 14-16.11.2011

GREEN FEST“ OTVORIO KONKURSE ZA PRIJAVLJIVANJE FILMOVA

 

„Urbana ekologija i održivi razvoj“ predstavljaju glavnu temu raspisanih konkursa za prijavljivanje amaterskih i kratkih filmova, za program ekološkog filma „Green Screen Fest“ koji će se održati u sklopu Međunarodnog festivala zelene kulture “Green Fest” u beogradskom “Domu omladine” od 14. do 16.11.2012. godine. Autori svoje radove mogu predložiti za prikazivanje na Festivalu do 10. oktobra 2012. godine, dok će lista izabranih radova za prikazivanje biti dostupna 5. novembra 2012. godine na zvaničnoj stranici „Green Fest“-a (www.greenfest.rs), gde se mogu naći sve potrebne informacije u vezi sa prijavom na konkurse.

 

Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, ove godine objavljuje konkurse za ostvarenja iz dve kategorije: amaterski i kratki film.

 

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve potencijalne učesnike bez ograničenja u uzrastu. Pojedinac može da konkuriše za učešće samo ako je tehnika snimanja filma u potpunosti amaterska, i mogu se prijaviti: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i  amaterskom video kamerom. U okviru ove kategorije, na Festivalu će ostvarenja biti nagrađivana u tri starosne kategorije: za učesnike do 18 godina, za učesnike od 18 do  27 godina, i za učesnike preko 27 godina. Jedan autor može da prijavi najviše pet filmova, dok je maksimalno trajanje pojedinačnog ostvarenja 15 minuta.

 

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije. U okviru ove kategorije, na „Green  Fest“-u će se dodeliti: I nagrada za najbolji kratki film i II nagrada za najbolji kratki film. Pojedinac može da prijavi najviše 3 predloga za prikazivanje na Festivalu, dok pojedinačno trajanje filmova ne može biti duže od 30 minuta.

 

Svako ko želi da predloži svoj rad za prikazivanje na „Green  Fest“-u, dužan je da dostavi popunjen prijavni formular za učešće na konkursu (dostupno na www.greenfest.rs), kao i CD ili DVD (2 kopije) sa video materijalom u formatima: AVI, MOV, DVD, DIVX;

 

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ se ove godine po prvi put održava pod ovim  imenom i predstavlja nastavak prakse uspešnog organizovanja Međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest“ koji je publika u Beogradu imala prilike da vidi tokom 2010. i 2011.godine. U prethodne dve godine prikazano je preko 130 filmova iz 25 zemalja, održano 39 radionica i predavanja, i predstavljeno preko 20 zelenih izlagača i umetnika.

 

“Organizatori će i ove godine pripremiti uz revijalne dokumentarne filmove najnovije svetske produkcije i različite kreativne sadržaje za brojne posetioce, u skladu sa misijom podsticanja građanskog aktivizma i odgovornosti na polju zaštite životne sredine“ rekao je Vladan Šćekić izvršni direktor Festivala.