Navigacija
Viber X logo

Svečanom ceremonijom dodjele sertifikata završena Diplomatska akademija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 06.7.2012. godine održana je svečana ceremonija zatvaranja Diplomatske akademije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci i dodjele sertifikata polaznicima prve generacije.

Ministarka Željka Cvijanović

Tokom ceremonije, prisutnim polaznicima i gostima obratili su se: rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske g-đa Željka Cvijanović, i rukovodilac Diplomatske akademije prof. dr Darko Tanasković. Ceremoniji su prisustvovali i generalni konzul Republike Srbije u Banjoj Luci g-đa Jadranka Derajić, te ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske g-đa Nada Tešanović.

Dodjela sertifikata polaznicima prve generacije Diplomatske akademije

Kao oblik cjeloživotnog obrazovanja, Diplomatsku akademiju su pohađali zaposleni u organima državne uprave, pretežno u ministarstvima Vlade Republike Srpske, te agencijama i službama u Republici Srpskoj, koji su angažovani na poslovima međunarodne saradnje.

Nastava i drugi vidovi obuke na Diplomatskoj akademiji trajali su od 20.4. do 6.7.2012. godine. Tokom tog perioda polaznicima su se sa zanimljivim predavanjima o aktuelnim temama iz svoje oblasti obratili zvaničnici Republike Srpske: g. Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, g-đa Željka Cvijanović, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske, predstavnici Republike Srpske u institucijama Bosne i Hercegovine: g. Nebojša Radmanović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, g-đa Ana Trišić-Babić, pomoćnik ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine, te ambasadori stranih država u Bosni i Hercegovini: Nj.E. Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije i Nj.E. prof. dr Ninoslav D. Stojadinović, ambasador Srbije, kao i ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj g. Željko Janjetović. Pored navedenih uglednih predavača, program Diplomatske akademije realizovalo je 17 predavača, vodećih eksperata iz regiona.