Navigacija
Viber X logo

Promovisan portal Agencije za informaciono društvo Republike Srpske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte




Novi portal Agencije za informaciono društvo Republike Srpske (AIDRS) promovisan je danas u prostorijama AIDRS i pušten u rad. Portal, na kojem je rađeno dva mjeseca, donosi informacije o dosadašnjem radu, ali i o budućim planovima Agencije.

Direktor AIDRS Srđan Rajčević kaže da se novi portal od prethodnih razlikuje po mnoštvu sadržaja koji se tiču rada Agencije, napominjući da se prvi put jedan javni organ u Republici Srpskoj aktivno uključuje u komunikaciju sa građanima putem društvenih mreža.
„Svaki dan jedan od zaposlenih će preuzimati na sebe odgovornost da direktno komunicira sa građanima. To u suštini znači da nam se građani mogu direktno obratiti putem društvenih mreža 'Tviter' i 'Fejsbuk', a u budućnosti planiramo integraciju sa nekim drugim sadržajima, kao što su 'Gugl plus'“, istakao je Rajčević.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, prof. dr Jasmin Komić, rekao je da je Srpska napredovala u razvoju informacionog društva, te da će u narednom periodu posebno raditi na uvođenju elektronskog poslovanja koje treba da obezbijedi veći nivo konkurentnosti privrede.
Ministar Komić je naglasio da se pod informatizacijom podrazumijeva uvođenje e-obrazovanja, e-zdravstva i informaciono-komunikacionih tehnologija u sve oblasti javnog života, te da to znači veću transparentnost u radu, angažovanje građana u društvene procese i poboljšanje ukupnog kvaliteta života.

Novi portal Agencije za informaciono društvo RS radili su zaposleni u Agenciji, a portal je prepoznatljiv i po novom grafičkom dizajnu.