Navigacija
Viber X logo

AKTIVNOSTI NA PROVOĐENJU TEMPUS PROJEKTA CUBRIK

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U procesu provođenja aktivnosti iz TEMPUS projekta pod nazivom «Jačanje sistema osiguranja kvaliteta u visokoškolskim ustanovama Zapadnog Balkana kao podrška nacionalom i regionalnom planiranju», skraćeno CUBRIK (158999-TEMPUS-1-2009-1-ES-TEMPUS-SMGR), prorektori Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula i prof. dr Simo Jokanović, učestvovali su na sastanku u Skopju, kojem je domaćin bila Agencija za akreditaciju Republike Makedonije.

TEMPUS projekta pod nazivom «Jačanje sistema osiguranja kvaliteta u visokoškolskim ustanovama Zapadnog Balkana kao podrška nacionalom i regionalnom planiranju», skraćeno CUBRIK

Sastanku su prisustvovali predstavnici Univerziteta iz Alikantea iz Španije, koji je koordinator projekta, kao i predstavnici svih partner institucija koje sarađuju na projektu: Univerzitetskog koledža Kork iz Irske, Univerzitetske visoke škole Erazmus iz Brisela, Univerziteta iz Zenice, Univerziteta iz Tuzle, Sveučilišta iz Mostara, Univerziteta iz Novog Sada, Univerziteta iz Niša, Univerziteta iz Kragujevca, Univerziteta iz Tetova, Univerziteta Sv. Kliment Ohridski iz  Bitole, predstavnici agencija za akreditaciju iz Austrije, Njemačke, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Makedonije, Ministarstva prosvjete i kulture Federacije Bosne i Hercegovine, te Ministarstva obrazovanja Španije.

Više detalja o projektu, partnerima i aktivnostima vidjeti na www.cubrik.eu

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2214/skopjecubrik.jpg