Navigacija
Viber X logo

Radni sastanak sa ministrima u Vladi Republike Srpske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci dana 27.11.2012. godine održan je radni sastanak kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci i kolegijuma Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa ministrom prosvjete i kulture g. Antonom Kasipovićem i ministrom nauke i tehnologije prof. dr Jasminom Komićem i njihovim saradnicima.



Izražena je spremnost da se ovakvi sastanci, na kojima bi se razgovaralo o aktuelnim pitanjima iz nadležnosti dva ministarstva, a koja se tiču rada dva javna univerziteta u Republici Srpskoj organizuju i u budućnosti, po mogućnosti svaki mjesec, i to naizmjenično u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu.



Neka od pitanja o kojima je razgovarano na ovom sastanku su: realizacija budžeta za 2012. godinu i projekcija budžeta za 2013. godinu, pitanje statusa studenata koji obnavljaju studijsku godinu više od dva puta, status visokog obrazovanja u odgovarajućem ministarstvu, problematika studentskih stipendija.



Posebno je razmatrano pitanje zapošljavanja profesora matematike koji su diplome stekli na Internacionalnom univerzitetu, koji djeluje na području Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine. Učesnici sastanka su podržali nastojanja Ministarstva prosvjete i kulture da, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, normativno uredi pitanje minimuma uslova koje treba da ispunjava lice koje se zapošljava kao nastavnik matematike u školama u Republici Srpskoj.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2256/radni-sastanak01.jpg