Navigacija
Viber X logo

Master studije iz ruralnog razvoja

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Međunarodni master program iz ruralnog razvoja je dio evropskog programa Erasmus Mundus koji studentima nudi priliku da stvore evropsku viziju o ruralnom razvoju kroz različite pristupe i aplikacije, dok stipendije za program obezbjeđuje EU.
Cilj programa je obuka stručnjaka u oblasti integrisanog ruralnog razvoja fokusiranog na socio-ekonomskim i institucionalnim akspektima, ne samo iz EU, nego i iz razvijenih i zemalja u tranziciji izvan EU. Program je organizovan u saradnji sa sedam vodećih ekonomskih instituta u oblasti ekonomike poljorpivrede i ruralnog razvoja.

Master program nude: Ghent University (Belgija), Agrocampus Ouest (Francuska), Humboldt University of Berlin (Njemačka), the Slovak University of Agriculture in Nitra (Slovačka), the University of Pisa (Italija), Wageningen University (Holandija) u saradnji sa University of Pretoria (Južna Afrika), ESPOL (Ekvador), University of Agricultural Sciences of Bangalore (Indija), China Agricultural University Nanjing Agricultural University (Kina).

Minimalni zahtjevi za prijem su:
• završen fakultet od najmanje 3 godine sa odličnim rezultatima
• završena obuka iz matematike, statistike, agronomije, biologije, ekoloških nauka, društvenih nauka, ruralnog razvoja ili ekonomije
• poznavanje jezika (priložiti sertifikate)
 
Rok za podnošenje prijava je 31.12.2012. godine.

Studenti koji se prijavljuju za program mogu takođe konkurisati i za Erasmus program grantova za cjeloživotno učenje, bez obzira da li su prije primali stipendiju u okviru ovog programa. Međutim, broj grantova je ograničen i zavisi od odluka na evropskom i nacionalnom nivou.

Više informacija možete naći na:
www.imrd.ugent.be/index.asp