Navigacija
Viber X logo

Aktivnosti na provođenju TEMPUS projekta CUBRIK, posjeta eksperata iz Belgije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U procesu provođenja aktivnosti iz TEMPUS projekta pod nazivom «Jačanje sistema osiguranja kvaliteta u visokoškolskim ustanovama Zapadnog Balkana kao podrška nacionalom i regionalnom planiranju», skraćeno CUBRIK (158999-TEMPUS-1-2009-1-ES-TEMPUS-SMGR), dana 13.03.2013. godine, eksperti Univerzitetskog koledža Erazmus iz Brisela (Belgija) g. Ignas Van Dingenen (Ignace Van Dingenen) i g-đica Nora Lermans (Norma Laermans), po drugi put su posjetili Univerzitet u Banjoj Luci i Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci. Timu eksperata se pridružila i g-đa Maja Macan iz Ageniciji za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđivanje kvaliteta Bosne i Hercegovine.

Sastanci su održani sa prorektorima Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerijom Šaulom i prof. dr Simom Jokanovićem, sa prodekanom Ekonomskog fakulteta doc. dr Sašom Petkovićem, višim asistentom na Ekonomskom fakultetu mr Draganom Gligorićem, te sa studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

 

Tema sastanaka je sistem obezbjeđenja kvaliteta na Univerzitetu u Banjoj Luci, na primjeru Ekonomskog fakulteta, kao proces stvaranja potrebnih uslova za stalno unapređenje kvaliteta studiranja. Eksperti su konstatovali da ovaj proces podrazumijeva jasno razlikovanje obezbjeđenja kvaliteta kao stalne aktivnosti od procesa akreditacije.

Učesnici sastanaka su zajednički zaključili da bogata iskustva Univerzitetskog koledža Erazmus iz Brisela, koji već dvadeset godina razvija i unapređuje svoj sistem kvaliteta, mogu biti korisna za nastavak bilateralne saradnje u ovoj oblasti i nakon završetka TEMPUS projekta.

Više detalja o projektu, partnerima i aktivnostima vidjeti na www.cubrik.eu