Navigacija
Viber X logo

Počelo takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

 

Sedmo takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj počelo prošle sedmice, sa nagradnim fondom od 35.000,00 KM, u organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

PRESS konferencija sa Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u RS

Svi oni koji žele da budu dio ovogodišnjeg takmičenja mogu se prijaviti putem internet adrese
www.inovacija.org do 22.04.2013. godine do 20.00 časova, a na ovoj adresi mogu pronaći i odgovore na pitanja koja se tiču ovog takmičenja.

Učesnici mogu da budu svi istraživači, akademsko osoblje, studenti, radnici, preduzeća i timovi, odnosno svi oni koji su invetivni, posvećeni, samostalni u rješavanju problema i koji imaju inovacije spremne za ponudu tržištu. Tim, koji će se prijaviti na takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju treba da ima minimalno tri člana.

„Želja nam je da učešeće u takmičenju i uopšte u inovativnim aktivnostima u što većoj mjeri uzmu i preduzeća, jer inovativnost je uslov za povećanje konkurentnosti“, rekao je ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, prof. dr Jasmin Komić.
On je dodao da je osnovni cilj takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju promovisanje i podsticanje inovativne i preduzetničke klime u Republici Srpskoj, kao i pomoć, kako potencijalnim tako i postojećim preduzećima/timovima, koji su spremni da vlastite ideje pretoče u tržišno kompetentne tehnološke inovacije.

Pomoćnica ministra za tehnologiju Biljana Vojvodić istakla je da je od ove godine razvijena nova serija treninga za učesnike, te da su u organizaciju takmičenja uključeni i predstavnici dva javna univerziteta u Republici Srpskoj kako bi se akademska zajednica povezala sa privredom.

Finale takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju biće upriličeno u decembru ove godine u Istočnom Sarajevu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2462/takmicenje-za-najbolju-tehnolosku-inovaciju-2013.jpg