Navigacija
Viber X logo

Poziv za učešće na radionici za FP7: "Priprema prijedloga projekata" u Banjaluci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u saradnji sa Rektoratom Univerziteta u Banjoj Luci, a uz podršku Austrijske razvojne agencije, organizuje radionicu na temu "Priprema prijedloga projekata".

Radionica će se održati u petak, 22.03.2013. godine, u Banjaluci u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci ( II sprat - Univerzitetski grad, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 A), sa početkom u 11:00 časova.

Cilj radionice je predstaviti mogućnosti učešća institucija i istraživača iz BiH u EU programu FP7, te sistem i modalitete podrške bh. istraživačima, potencijalnim učesnicima u ovom programu. Učesnici će se upoznati i sa osnovnim ciljevima i aktivnostima u predstojećem programu Horizon 2020.

U drugom dijelu radionice, učesnici će imati priliku upoznati se sa pripremom prijedloga projekta: pravna i finansijska pitanja i traženje partnera. Učesnici će imati mogućnosti da sa stručnim licima prođu kroz navedena pitanja, te da steknu praktična znanja o tome kako pripremiti prijedlog projekta za FP7.

Pozivaju se zainteresovani za učešće u radionici da izvrše on-line registraciju na web stranici
www.ncp.ba,
najkasnije do 20. marta 2013. godine u 15:00 sati.

Broj mjesta je ograničen, a prednost će imati ranije pristigle prijave. Učesnici bi trebali donijeti laptop kako bi mogli raditi navedene vježbe.

Učesnici ne plaćaju kotizaciju.

Za dodatne informacije kontaktirajte Sektor za nauku i kulturu Ministarstva civilnih poslova BiH na broj telefona: 033/492-585 ili 033/492-551.

U prilogu pozivno pismo i dnevni red.

Izvor: ncp.ba

Dnevnio red

Pozivno pismo