Navigacija
Viber X logo

Poziv na Devetu međunarodnu konferencija mladih slavista

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U periodu 24. i 25. oktobra 2013. godine na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu održaće se Deveta međunarodna konferencija mladih slavista, s nazivom "Sloveni između tradicije i moderniteta".

Zainteresovani iz redova studenata, doktoranata i mladih istraživača opet će dobiti prostor za predstavljanje rezultata svoje stručne djelatnosti. Akcija se nadovezuje na prethodnih pet vrlo uspješnih, održanih u periodu od 2005-2012. godine.

Cilj projekta je razmjena informacija o stručnom djelovanju studenata u raznim slavističkim centrima i katedrama. Za dosezanje ovog cilja potrebno je stvoriti dovoljno širok krug učesnika i posjetilaca, te tako obezbijediti odgovarajuće uslove za razvoj plodne diskusije.

Od učesnika se očekuje referat u trajanju od 15-20 minuta ili poster dimenzije A0. Zvanični jezici Konferencije biće svi slovenski jezici. Učesnicima koji referate obrade u vidu cjelovite studije biće ponuđena mogućnost da publikuju svoj tekst u recenziranom zborniku.

Poster: pripremljeni u formatu A0 (841 mm × 1189 mm)

Preporučuje se:        - font  Times New Roman

- broj reči ne više od 800

- izrada u programu Adobe Illustrator ili CorelDraw

Pojedinačne sekcije biće stvorene nakon izbora referata na osnovi anotacija. Tematska područja su određena naslovom konferencije SLOVENI IZMEĐU TRADICIJE I MODERNITETA :

1)      Jezik

2)      Literatura

3)      Istorija

4)      Ostalo

5)      Posteri

Sudionici konferencije plaćaju:

1) kotizaciju za učešće na konferenciji 1 000 kruna / 40 evra (prezentacija referata, plaća se na mjestu za osiguranje konferencije)

2) za publikaciju članka  500 kruna / 25 evra u slučaju publikacije u recenziranom zborniku (nakon prihvaćenja članka za štampanje)

3) za prezentaciju postera 500 kruna / 25 evra (na mjestu)

Učesnicima iz inostranstva i van Praga biće ponuđena mogućnost smještaja u studentskim domovima Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta. Troškove smještaja snose sami učesnici.

Molimo zainteresovane da što pre oslove organizatore Konferencije putem elektronske adrese info@slavkonf.com.

Rok za prijavljivanje je 14. jun 2013.

Uz formular prijave, potrebno je poslati stručnu i preglednu anotaciju, kako na jeziku referata tako i na engleskom.  Detaljnije informacije i formular prijave postavljeni su na internet stranici  www.slavkonf.com.

http://www.facebook.com/SLAVKONF


SRB INFO 2013
SRB Prijava 2013
SRB Plakat 2013