Navigacija
Viber X logo

Predavanje g. Dena Redforda na temu “Nastojanja Bosne i Hercegovine ka integraciji u Evropsku uniju: teme i perspektive“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, dana 14.5.2013. godine, sa početkom u 13.00 časova, predavanje će održati politički savjetnik Specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini g. Den Redford (Dan Redford).

Gospodin Dan Redford

Tema predavanja će obuhvatiti aktuelna pitanja i probleme u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, a primarni cilj skupa je da se ostvari razgovor između publike i predavača.
Gospodin Redford je završio osnovne studije iz oblasti političkih nauka, a master studije iz oblasti političke sociologije na Univerzitetu Duram (Durham), koji se nlazi na sjeveru Engleske.
Prije angažovanja u kancelariji Specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (u januaru 2013. godine), g. Redford je obavljao niz značajnih funkcija u misiji OEBS-a u Albaniji (kao zamjenik šefa misije), te u Nacionalnom demokratskom institutu za međunarodne odnose (NDI).