Navigacija
Viber X logo

Ugledni gost iz Rusije održao predavanje za studente i zaposlene Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Stanko Stanić, zajedno sa prorektorom za međunarodnu saradnju prof. dr Valerijom Šaulom, dekanom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Nenadom Kecmanovićem i prodekanom Fakulteta političkih nauka mr Sašom Vranješom, u radnu posjetu je primio dr Leonida Petroviča Rešetnikova, direktora Ruskog instituta za strateška istraživanja, člana Naučnog savjeta pri Ministarstvu inostranih poslova Ruske Federacije, Naučnog savjeta pri Savjetu bezbijednosti Ruske Federacije i Društvenog savjeta Ministarstva odbrane Ruske Federacije i njegove saradnike 11. 06. 2013. godine.

Dr Leonid Petrovič Rešetnikov

Gostovanje dr Rešetnikova je realizovano u saradnji sa Centrom za ruske studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, te je gost Univerziteta bio i prof. dr Miroslav Jovanović, direktor tog centra.

Nakon radnog sastanka, tokom kojeg je razgovarano o konkretnim oblicima buduće saradnje između dvije ustanove, gost iz Rusije je održao izuzetno zanimljivo predavanje za studente i zaposlene Univerziteta u Banjoj Luci na temu «Aktuelni problemi spoljne politike savremene Rusije».

U prepunoj kamernoj sali Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, našli su se studenti Fakulteta političkih nauka, profesori i saradnici Fakulteta političkih nauka, Filozofskog fakulteta, Filološkog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Pravnog fakulteta i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci koji su gostu postavljali pitanja i komentarisali aktuelnu političku situaciju u regionu, sa posebnim osvrtom na značaj uloge Ruske Federacije u savremenoj međunarodnoj politici.