Navigacija
Viber X logo

Program stipendija Maks Veber

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

Maks Veber program stipendiranja, koji svake godine nudi jednogodišnje i dvogodišnje stipendije za područje društvenih i humanističkih nauka.
Program je namijenjen postdoktorskim kandidatima koji žele da napreduju u istraživačkoj i akademskoj oblasti. Godišnje se dodjeljuje između 40 i 45 stipendija.
Rok za podnošenje prijava je 25. oktobar 2013. godine za akademsku 2014/2015. godinu.

Pravo na prijavu imaju kandidati koji:
- su dobili svoj doktorat i koji je odobren za odbranu prije početka programa (1. septembra);
- pravo prijave imaju samo kandidati čiji je doktorski studij trajao pet godina
- pravo na prekoračenje petodišnjeg doktorskog studija imaju samo kandidati čija je akademska karijera prekinuta zbog porodiljskog odsustva, bolesti ili obaveznog služenja vojnog roka.

Maks Veber stipendije namijenjene su najmlađim kandidatima nakon doktoriranja kako bi nastavili akademsku karijeru i bili skoncentrisani na svoje istraživanje i poboljšanje akademske prakse u multidisciplinarnom okruženju.
Maks Veber stipendije su otvorene za kandidate koji su doktorirali u oblasti društvenih nauka (ekonomija, pravo, političke nauke, sociologija, istorija i srodne oblasti) u posljednjih 5 godina.
Kandidati će biti odabrani na onosvu svojih istraživačkih dostignuća i potencijala, njihove akademske karijere i interesa, te dostupnosti EU fakulteta radi obezbjedjivanja mentorstva.   Kandidati će o rezultatima konkursa biti obavješteni najdalje do kraja januara 2014. godine.

Za više informacija posjetite link: http://www.eui.eu/ProgrammesAndFellowships/MaxWeberProgramme/Index.aspx