Navigacija
Viber X logo

Održana sjednica Proširenog kolegijuma Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prošireni kolegijum Univerziteta u Banjoj Luci na sjednici održanoj u utorak, 29. 10. 2013. godine, razmatrao je Prijedlog pravilnika o organizaciji i realizaciji apsolventskih ekskurzija i nakon opširne diskusije donio zaključak da ovaj pravilnik ne bi trebalo da usvajaju organi Univerziteta, te je zadužen Studentski parlament  Univerziteta da zajedno sa studentskim organizacijama fakulteta, Akademije umjetnosti i Visoke škole unutrašnjih poslova donesu svoj pravilnik organizovanja ekskurzija studenata završnih godina.
Prošireni kolegijum će predložiti  Senatu Univerziteta da se ekskurzije studenata završne godine ne organizuju u vrijeme nastave.

Prošireni kolegijum je na istoj sjednici donio i zaključak da se Prijedlog pravilnika o izdavačkoj djelatnosti Univerziteta u Banjoj Luci koji je napravila radna grupa imenovana zaključkom Proširenog kolegijuma na bazi prijedloga fakulteta, uputi Umjetničko-nastavnom vijeću Akademije umjetnosti, nastavno-naučnim vijećima fakulteta i Senatu Visoke škole Unutrašnjih poslova na javnu raspravu, uz obavezu da organizacione jedinice UNBL  dostave svoje komentare i sugestije vezane za ovaj dokument do kraja novembra, kako bi isti ponovo bio razmatran na sjednici Proširenog kolegijuma.

Proširen kolegijum je, takođe,  donio zaključak da se dodijele tri stipendije studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, a kriterij za odabir stipendista je da je riječ o odličnim studentima koji su socijalno ugroženi i  čije je mjesto stalnog boravka na Kosmetu.

Na sjednici Proširenog kolegijuma, predstavnik Studentskog parlamenta informisao je prisutne da ova studentska organizacija u saradnji sa Savezom studenata Medicinskog fakulteta i Omladinskim savjetom RS, 5. novembra organizuje veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi studenata UNBL u Zavodu za transfuziju Republike Srpske. Imajući u vidu da će studenti koji budu davali krv taj dan odsustvovati sa nastave, članovima Proširenog kolegija je upućena molba da navedenim studentima opravdaju izostanak sa nastave.
Prošireni kolegijum UNBL je pozdravio ovu inicijativu, a predstavnici studenta su iskoristili priliku da pozovu i profesore i dekane fakulteta UNBL da se uključe u pomenutu akciju.