Navigacija
Viber

Program stipendija njemačke privrede za 2014. godinu

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Program stipendija njemačke privrede koji finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu  i uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa, sprovodi se po osmi put na području BiH.


FLYER

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje u BiH.


FLYER

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku da apsolviraju praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.
U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni menadžment, zaštita okoline, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.
Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, te džeparac. Apliciranje je moguće do 10.11.2013. godine.
Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org .