Navigacija
Viber X logo

Studentska radna akcija u Nacionalnom parku "Sutjeska"

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U Nacionalnom parku "Sutjeska" danas je počela prva studentska radna akcija. U akciji koju je organizovala Studentska unija Republike Srpske i koja će trajati do 13. oktobra, učestvuje više od 100 studenata dva javna univerziteta u Republici Srpskoj.

Studentska radna akcija u Nacionalnom parku „Sutjeska“ 
Kako je saopšteno iz Unije, studenti će tokom tri dana raditi na čišćenju i krčenju staza, ugradnji betonskih parkovskih klupa i korpi, sadnji različitih vrsta drveća, čišćenju i farbanju mosta kod bazena, uređenju sportskih terena, sanaciji javne rasvjete oko hotela „Mladost“, te kopanju jaraka za odvodnju oko pješačkih staza.

Govoreći o značaju ovakvih radnih akcija, predsjednik Unije studenata RS Predrag Govedarica je istakao da su one, osim što doprinose jedinstvu studenata, značajne iz zbog očuvanja životne sredine:"Ovo je svojevrstan doprinos studenata afirmisanju i promociji nacionalnih parkova u Srpskoj i njenih prirodnih ljepota. Ovim aktivnostima se podstiče i interni turizam i mobilnost mladih". Pokrovitelj radne akcije je kabinet predsjednika RS, a akciju je podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.