Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci na 58. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

58. međunarodni beogradski sajam knjige

Na 58. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji se ove godine održava 20-27. oktobra, Univerzitet u Banjoj Luci predstaviće se sa pet reprezentativnih izdanja iz različitih oblasti odabranih od strane komisije sastavljene od prodekana za naučno-istraživački rad fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.
Riječ je o sljedećim publikacijama:Boro Bronza: Austrijska politika prema prostoru Bosne i Hercegovine 1699-1788, Banja Luka, 2012; Saša Petković, Šefkija Berberović: Ekonomija i upravljanje malim i srednjim preduzećima; Banja Luka, 2013; Radenko Lazarević, Radislav Tošić: Geomorfologija, Banja Luka, Beograd, 2013; Slavko Marić, Dražen Brđanin: Relacione baze podataka, Banja Luka, 2012; Slobodan Simović, Petar Pavlović: Košarka na prostorima bivše Jugoslavije do maja 1945, Banja Luka, 2013.

Promocija pomenutih publikacija, koje će zajedno sa drugim izdanjima UNBL biti izložene na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, održaće se u sali za promocije „Slobodan Selenić“, u srijedu 23.10. u 16 časova, a o njima će govoriti prof. dr Draško Marinković, prorektor Univerziteta u Banjoj Luci, te prof. dr Slavko Marić i prof. dr Slobodan Simović.
Osim navedenih publikacija na sajmu će biti predstavljeno i novo izdanje Informatora Univerziteta u Banjoj Luci, te publikacija Doktori nauka UNBL.

Inače, na ovogodišnjem, 58. po redu Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, čiji je slogan “prostori slobode”, učestvovaće 501 direktni izlagač (20 više u odnosu na prošlu godinu), od toga 48 iz inostranstva.