Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Banjoj Luci promovisao svoju izdavačku djelatnost na Sajmu knjiga u Beogradu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci, promovisao je u srijedu, 23. oktobra, svoju izdavačku djelatnost  na 58. Međunarodnom beogradskom sajmu. Na promociji koja je održana u sali „Slobodan Selenić“, o izdavačkoj djelatnosti UNBL govorio je prorektor Univerziteta, prof. dr Draško Marinković, a prisutnima se sa pozdravnim riječima obratio i rektor UNBL prof. dr Stanko Stanić.

Univerzitet u Banjoj Luci na 58. Međunarodnom sajmu knjige u Beogradu

Prorektor Marinković je prezentovao naučne monografije i udžbenike, časopise  i zboronike radova sa naučnih skupova, kao i novo izdanje Informatora Univerziteta u Banjoj Luci. Pet reprezentativnih izdanja UNBL odbaranih od strane  komisije sastavljene od prodekana za naučno-istraživački rad fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, posebno je predstaljeno.
O knjizi Relaciona Baza podataka, više informacija prisutnima je pružio prof dr. Slavko Marić koji je zajedno sa prof dr. Draženom Brđaninom autor pomenutog djela, a svoja djela predstavili su i prof dr. Radenko Lazarević, uz prof. dr. Radislava Tošića, autor djela Geomorfologija, te prof. dr. Slobodan Simović, sa prof. dr Petrom Pavlovićem,  koautor knjige Košarka na prostorima bivše Jugoslavije do maja 1945. O dva preostala odabrana izdanja: Austrijska politika prema prostoru Bosne i Hercegovine 1699-1788, autora  prof. dr Bore Bronze, i  Ekonomija i upravljanje malim i srednjim preduzećima čiji su autori prof. dr Saša Petković i prof. dr Šefkija Berberović, govorio je prorektor Marinković.

Promocija je održana u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, na čijem su štandu posjetioci sajma, osim navednih, mogli pogledati i brojna druga izdanja Univerziteta u Banjoj Luci. Ovogodišnji, 58. po redu  Međunarodni sajam knjige u Beogradu na kome se predstavilo  490 direktnih učesnika,  završava se u nedjelju 27. oktobra.