Navigacija
Viber X logo

Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renco Davidi razgovarao sa studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Renco Davidi razgovarao je u srijedu, 23. oktobra sa studentima Univerziteta u Banjoj Luci.

Renco Davidi, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH

Na radnom sastanku u Rektoratu Univerziteta čiji su domaćini bili Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci i  Studentska unija RS, Davidi je prisutnim studentima predstavio nedavno objavljeni Izvještaj o napretku BiH u 2013. godini i Strategiju proširenja za period 2013-2014.

Prof. dr Bogan Zrnić, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta

Ispred Univerziteta goste je pozdravio predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Bogdan Zrnić, a riječi dobrodošlice  gostima su uputili i Mladen Amović, predsjednik Studentskog parlamenta UNBL i Predrag Govedarica, predsjednik Unije studenata  RS.



Nakon što je zamjenik šefa Delegacije EU u BiH prisutne upoznao  sa ključnim nalazima pomenutog izvještaja o napretku BiH na putu ka EU, uslijedila je zanimljiva diskusija tokom koje su studenti postavljali pitanja vezana ne samo za Izvještaj i Strategiju, nego uopšte za stavove EU u pogledu gorućih problema u BiH na njenom putu ka EU, demonstrirajući pri tom dobru upućenost u aktuelna politička dešavanja u BiH  i iznoseći  stavove koji se u dosta slučajeva nisu podudarali sa mišljenjima zvaničnika Evropske unije.