Navigacija
Viber X logo

Humanitarne akcije studenata Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci zajedno sa Savezom studenata Medicinskog fakulteta i Omladinskim savjetom Republike Srspke organizuje 05. novembra akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. Početak akcije je planiran za 09:30 časova, a trajaće do 14:00 časova. Kako su istakli organizatori, cilj ove akcije je da se podstaknu svi studenti i omladinci da postanu dobrovoljni i redovni davaoci krvi, ali i da se izrazi zahvalnost i poštovanje onima koji su i do sada darivali krv, spašavali nečije živote i postajali nečiji heroji. Studenti koji budu učestvovali u akciji imaće opravdan izostanak sa nastave.



Akciju studenata Univerziteta u Banjoj Luci podržali su na sjednici Proširenog kolegijuma i rektor i dekani UNBL, a predstavnci studenata izrazili su očekivanje da će se ovoj humanitarnoj akciji osim studenata, pridružiti i ostali članovi akademske zajednice.

Dobrovoljno darivanje krvi nije jedina humanitarna aktivnost koju ovih dana provode studenti Univerziteta u Banjoj Luci. Naime, Studentski parlament UNBL u saradnji sa rukovodstvom Univerziteta i koordinatorom Sindikalnih organizacija fakulteta/Akademije umjetnosti/VŠUP-a Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Predragom Miletićem, pokrenuo je i akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju dječaka Igora Starčevića iz Malog Prnjavora, kod Doboja, koji je obolio od tumora krvnih sudova i limfe.


U sklopu ove aktivnosti, u srijedu, 6. novembra 2013. u noćnom klubu „Milenium“ biće organizovano humanitarno veče za pomoć desetogodišnjem Igoru. Ulaz na humanitarnu žurku, tokom koje će za dobro raspoloženje biti zaduženi DJ Sergej Žabić, DJ Aleksandar Radić, VJ Emil Kosančić i VJ Vlada, besplatan je, a na ulazu će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge. Takođe, klub „Milenium“ će odvojiti dio svog pazara za Igorovo liječenje.