Navigacija
Viber X logo

Održan okrugli sto o studentskom standardu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Unije studenata Republike Srpske na Mrakovici je 12. 11. 2013. održan okrugli sto o studentskom standardu. Na skupu kojem su prisutvovali ministar prosvjete i kulture i ministar uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske,  predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, predsjednici studentskih parlamenata, direktori studentskih domova sa Pala, iz Lukavice i Trebinja, te direktori studentskih centara iz Banje Luke, Pala, Lukavice i Zvornika, konstatovano je da je potrebno uložiti značajne napore u poboljšanje studentskog standarda.



Učesnici su se složili da je potrebno rješavati alarmantne probleme u domovima u Lukavici i Trebinju, završiti posao oko četvrtog paviljona Studentskog centra u Banjoj Luci i domova na Palama, te realizovati projekat adaptacije doma u Zvorniku. Takođe, naglašen je značaj procesa transformacije SC „Nikola Tesla“ u Studentski grad, kao i rješavanje pitanja poreza na doprinose u studentskoj zadruzi, odnosno izjednačavanja sa omladinskim zadrugama i uopšte pitanja njenog funkcionisanja. Konstatovano je takođe da je potrebno riješiti imovinske odnose svih centara budući da svi imaju navedene probleme.



Okrugli sto na Mrakovici je bio prvi skup te vrste i u tom sastavu, te je zaključeno da je neophodno ovakve skupove organizovati  više puta godišnje.