Navigacija
Viber X logo

Prijem u Rektoratu za studente iz Ruske Federacije, učesnike Naučno-stručnog skupa „Studenti u susret nauci"

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Valerija Šaula i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci Mladen Amović, dana 28.11.2013. godine upriličili su prijem za goste iz Ruske Federacije, studente Državnog univerziteta  Lobačevski iz grada Nižnji Novgorod.

Prorektorica Valerija Šaula sa studentima

Nakon posjete delegacije ovog ruskog univerziteta Univerzitetu u Banjoj Luci u 11.4.2012. godine, i uz pomoć nadležnih vlasti u Nižnjem Novgorodu, devetoro studenata različitih fakulteta Državnog univerziteta Lobačevski, učestvuje na 6. Naučno-stručnom skupu sa međunarodnim učešćem „Studenti u susret nauci“, koji organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci.

Susret u Rektoratu je bio prilika da se gosti iz Ruske Federacije upoznaju sa sistemom visokoškolskog obrazovanja u Republici Srpskoj, sa organizacijom i aktivnostima Univerziteta u Banjoj Luci, a posebno sa aktivnostima međunarodne saradnje.

Dogovorene su i naredne aktivnosti u pravcu potpisivanja ugovora o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Državnog univerziteta Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda, respektabilne visokoškolske ustanove koja je osnovana 1916. godine, a koja nosi ime po uglednom ruskom matematičaru Nikolaju Lobačevskom.

Više informacija o partnerskom univerzitetu iz Nižnjeg Novogoroda mogu se naći na www.fis.unn.ru