Navigacija
Viber X logo

Aktivnosti povodom obilježavanja 17 godina postojanja i rada Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Povodom obilježavanja 17 godina postojanja i rada Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci planirano je više aktivnosti, a prva u nizu jeste okrugli sto "Evaluacija srednjoškolskog uspjeha i kvalifikacionog ispita na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci tokom 2012. i 2013. godine",  predviđena za srijedu, 11. decembar 2013. godine, u 12,00 časova,  u amfiteatru Arhitektonsko-građevinskog fakulteta ( kampus Univerziteta, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A).

Centralna manifestacija obilježavanja sedamnaestog rođendana AGF-a je svečana akademija i promocija diplomiranih  inženjera, magistara tehničkih nauka i mastera arhitekture, koja će se održati u petak, 13.decembra 2013. godine sa početkom u 12,00 časova, takođe u amfiteatru Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u kampusu Univerzitet.
Istog dana, sa početkom u 14. časova, u prostorijama Fakulteta, biće otvorena izložba studentskih radova "Modularna koordinacija i kompozicija".

U sklopu obilježavanja ove značajne godišnjice AGF-a, 19. decembra 2013. godine od 9.30 do 13.30 časova u Kongresnoj sali zgrade Vlade RS, Trg Republike Srpske br. 1, održaće se i skup  pod nazivom "Savremene metode adaptacije urbanih sredina na klimatske promjene – Inovacije u planiranju razvoja i projektovanje".

Među aktivnostima planiranim istim povodom, jesu i promocija časopisa „AGG+ časopis za arhitekturu, građevinarstvo, geodeziju i srodne naučne oblasti“, te promocija monografije "NEDOSANJAN SAN O IZRAELU - VJERA, LJUBAV I NADA iskustva, impresije i vizije graditelja o zemlji na tri mora",  a o terminima njihovog održavanja Fakultet će naknadno obavijestiti javnost.