Navigacija
Viber X logo

Partneri iz Njemačke na sastanku sa studentima Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 05.12.2013. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, u okviru provođenja aktivnosti iz Sporazuma o saradnji koji je 04.3.2013. godine Univerzitet u Banjoj Luci potpisao sa FOM - Visokom školom za ekonomiju i menadžment Univerziteta za primjenjene nauke iz Esena (Njemačka) i Međunarodnom poslovnom visokom školom Fontys iz Fenloa (Holandija), održan je radni sastanak partnera iz Njemačke sa studentima četiri različita fakulteta (Ekonomski, Pravni, Prirodno-matematički i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski) i njihovim dekanima, odnosno prodekanima.

Radni sastanak partnera iz Njemačke sa studentima četiri različita fakulteta

Partneri iz Njemačke su inicirali aktivnost dodjele jednokratne novčane pomoći studentima pomenutih fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, u svrhe poboljšanja njihovog standarda, te kao ohrabrenje za postizanje dobrih rezultata u studiranju i vannastavnim aktivnostima. Cilj sastanka je bio upoznavanje sa studentima koji su se prijavili za ovu novčanu donaciju, razgovor o dinamici realizacije projekta doniranja pomoći studentima, ali i upoznavanje šire javnosti sa ovim programom pomoći, te davanje primjera drugim institucijama i partnerima da osmisle i realizuju slične akcije podrške studentima.
Ukupan iznos donacije koju obezbjeđuje Fondacija iz Njemačke „Welt der Wunder” je 15.000 evra.



Dekani Visoke škole za ekonomiju i menadžment Univerziteta za primjenjene nauke iz Esena prof. dr Klemens Jeger i prof. dr Erik Frer prethodnog dana su se sastali sa prof. dr Stankom Stanićem, rektorom, prof. dr Valerijom Šaula, prorektorom Univerziteta u Banjoj Luci i doc. dr Sašom Petkovićem, prodekanom Ekonomskog fakulteta.

Prof. dr Erik Frer

Gosti sa partnerske visokoškolske ustanove iz Esena su, tokom dvodnevnog radnog boravka na našem univerzitetu, održali predavanje na aktuelne teme iz oblasti Menadžmenta i Poslovnih finansija za studente i zaposlene Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, te zainteresovane iz institucija, agencija i kompanija sa sjedištem u Banjoj Luci.