Navigacija
Viber X logo

Počela realizacija projekta Studentskog parlamenta „Što ja to učim“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sastankom organizacija koje djeluju u oblasti studentskih praksi, održanim u ponedjeljak 23.12.2013. godine, otpočela je realizacija projekta Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci pod nazivom „Što ja to učim“. Kako su istakli organizatori, cilj ovog projekta je da se studentima obezbijedi praktičan rad za vrijeme školovanja, da im se predoči realna slika potreba na tržištu rada, te da se omogući organizacijama koje se bave studentskim praksama da nesmetano djeluju na ovom polju.

Početak realizacije projekta Studentskog parlamenta "Što ja to učim"

Na prvom sastanku održanom u prostorijama Univerzitetskog preduzetničkog centra naglasak je stavljen na zakonsku regulativu kojom je regulisana oblast studentske prakse, na poteškoće koje stvara njena primjena, pogotovo u dijelu u kome su definisane poreske obaveze obrazovnih insitucija (u ovom slučaju Univerziteta), koje studente šalju na praksu, te potrebu upućivanja određene inicijative za izmjenu postojećih zakona Narodnoj skupštini RS, odnosno poslaničkim klubovima.

Prisutni predstavnici organizacija su nakon iznošenja konkretnih poteškoća u radu sa kojim se suočavaju konstatovali da je neophodna intenzivnija međusobna saradnja organizacija, ali i značajnija podrška Univerziteta u ovom segmentu.

Početak realizacije projekta Studentskog parlamenta "Što ja to učim"

Nakon diskusije, u nastavku sjednice, predloženo je da se Univerzitetu iznesu određeni prijedlozi koji bi se ticali novog pravilnika o praktičnom radu, te da se na naredni sastanka svih organizacija pozove i predstavnik uprave Univerziteta.

Na sastanku je takođe bilo riječi o načinu upoznavanja studenata Univerziteta u Banjoj Luci sa ponudom praksi, te je iskazana zainteresovanost da se jednom mjesečno, u elektronskom obliku, publikuje informator kroz koji bi se studentske prakse više približile studentima.