Navigacija
Viber X logo

Učešće "Banjalučkog studentskog pozorišta" na festivalu u Istočnom Sarajevu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

"Banjalučko studentsko pozorište" učestvuje na 18. „FESTIVALU MALIH SCENA I MONODRAMA“ u Istočnom Sarajevu. Nastup sa predstavom „Ja kao gola“ biće održan 05. decembra 2013. godine sa početkom od 19.00 u kulturnom centru „Istočno Novo Sarajevo“.



Predstava je prvobitno nastala kao ispit četvrte godine glume na „Akademiji umjetnosti“ u Banjoj Luci pod nazivom „!?!“, a premijerno izvođenje na sceni „Banjalučkog studentskog pozorišta“ pod nazivom „Ja kao gola“ je imala 25. aprila 2012. godine. Predstava je autorski projekat Jovane Đorić zamišljena kao ispovijest mlade glumice koja traži svoje mjesto pod pozorišnim nebom.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti na festivalu u Istočnom Sarajevu imaće priliku da od 3. do 7. decembra pogledaju pet dramskih predstava i četiri monodrame.

Stručni žiri 18. MEFEMM-a je od 37 prijava izabrao pet dramskih predstava - "FaVi tetar" Beograd izvešće predstavu "Divan dan", Narodno pozorište Republike Srpske predstavu "Žiranti", Balkan novi pokret i Pozorište na Terazijama "Čaj od jasmina", Narodno pozorište Leskovac predstavu "Polovnjače", a Hercegnovsko pozorište predstavu "Plan B".

Od 17 prijava za monodrame žiri je odabrao četiri - "Naši dani" u izvođenju Radoslava Milenkovića, monodramu "Zoran Radmilović" Ivana Tomaševića, "Ja kao gola" Jovane Đorić i "Franše d'Epere na južnom bulevaru" Jovice Jašina.

Najbolje predstave i glumce ocijeniće stručni žiri u sastavu - profesori Luka Kecman i Milanka Babić, te književnik Jovanka Stojčinović-Nikolić.