Navigacija
Viber X logo

Ljetna škola slovenskih jezika u Češkoj Republici

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

Dvadeset i osmi kurs organizuje se u periodu od 19. jula do 16. avgusta 2014. godine.
Letnja škola slovenskih jezika (dalje u tekstu: LJŠSJ) na Filozofskom fakultetu Univerziteta Palackog u Olomoucu organizuje kurseve češkog jezika za strance i druge kurseve slovenskih jezika, naročito ruskom ili poljskom jeziku, za studente iz drugih zemalja. Letnja škola je namijenjena za profesore, docenate, lektore i studente češkog jezika i književnosti ili slovenskih studija, prevodioce, novinare i generalno sve one koji su zainteresovani za češki jezik, književnost, istoriju i kulturu.
Program obuhvata i kurseve za početnike. Engleski i češki su komunikativni jezici koji se koriste u skladu sa nivoom znanja polaznika. Predavanja su dopunjena sa dopunskim događajima – filmski klub, pozorišne radionice, radionice folklora, dva jednodnevna izleta i vikend putovanje u Prag, itd.

Po završetku intenzivnog kursa jezika svaki student LJŠSJ dobiće uverenje koje potvrđuje dostignuti nivo jezika (na osnovu rezultata testa). Četiri nedelje LJŠSJ kursa odgovara jednom akademskom semestru/roku češke filologije na Univerzitetu. Broj kredita će biti studentima dodijeljeni na njihovim univerzitetima. Studenti koji nisu prošli završni ispit ili koji nisu završili kurs iz bilo kog razloga dobiće sertifikat o pohađanju kursa u LJŠSJ.

Od 2007. godine, Univerzitet je studentima obezbijedio mogućnost da dobiju međunarodni sertifikat Evropske unije, tzv. ECL ispit - više informacija možete naći na
www.kal.upol.cz/certifikaty_ecl.html
ili
www.ecl-test.com.

Informacije o ispitu će biti obezbijeđene i za vrijeme trajanja ljetnog kursa.

Računarska sala i biblioteka Univerziteta su dostupni studentima. Internet je takođe na raspolaganju studentima smeštenim u studentskim domovima Univerziteta Palackog.

Kandidati za stipendiju koju dodeljuje Ministarstvo prosvjete Republike Češke se savjetuju da kontaktiraju češku ambasadu u svojoj zemlji. Stipendije se dodjeljuju samo kandidatima koji su nominovani od strane nadležnih organa u partnerskim zemljama, i broj takvih učesnika je ograničen. Više informacija o postupku prijavljivanja, rokovima, itd. možete naći u češkim konzulatima i ambasadama u inostranstvu. Ako preferirate ljetnu školu u Olomoucu u odnosu na druge škole u Češkoj Republici molimo da to jasno navedete u vašem formularu.

Trajanje kursa: 19. jul – 16. avgust, 2014

Rok za prijavu:
Stipendiranje Pogledati informaciju od Ministarstva prosvjete Češke Republike i čeških ambasada i konzulata

Drugi studenti 30. jun, 2014

Smještaj u studentskom domu: Počevši od 19. jula, 2014.
Dolazak i registracija: 19. jula, sa početkom u 13:00 časova i 20. jula, sa početkom u 9:00 časova
Odlazak: 16. avgust do 10:00 časova

Više informacija naćićete na:
http://lsss.upol.cz/en/summer-school-slavonic-languages