Navigacija
Viber

Treća godina projekta “Studentsko preduzetništvo” – nova šansa za studente sa poslovnim idejama

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Projekat “Studentsko preduzetništvo”, pod motom Tvoj uspjeh počinje tvojom idejom, realizuje se treću godinu za redom od strane Centra za istraživanja i studije GEA Banjaluka, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Riječ je o projektu koji kroz seriju praktičnih radionica i vrijedne novčane nagrade iz nagradnog fonda od 36.000 američkih dolara pruža šansu studentima da njihove ideje zažive u praksi.

Tvoj uspjeh počinje tvojom idejom

Projekat je namijenjen svim studentima i studenticama državnih i privatnih fakulteta u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru koji su zainteresovani za ulaganje u sebe i pokretanje vlastitog biznisa, bez obzira na fakultetsko usmjerenje.

Potrebno je da studenti pojedinačno ili kao tim prijave svoju ideju za učešće u programu “Imam ideju”, gdje će im biti pružena stručna podrška kroz praktičnu školu za poslovne ideje u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru, kako bi što uspješnije pretočili svoje ideje u konkretne biznis planove. Školu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici koji će putem radionica i dinamičnih nastavnih modula prenijeti studentima svoja znanja i iskustva.

Pobjednici projekta studentskog preduzetništva

Pored toga, svi polaznici će dobiti certifikat o učešću u školi za poslovne ideje, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandiduju svoje biznis planove za finansiranje. Za devet najperspektivnijih biznis planova, po tri iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara, i ove godine će biti obezbijeđeno po 4.000 američkih dolara. Kao i prethodnih godina, krajem godine će biti organizovan Poslovni forum mladih u cilju prezentacije pobjednika, razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja mladih sa predstavnicima privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora, te međunarodnih organizacija.

Rok za prijave studentskih ideja je 09.03.2014. godine, a škola preduzetništva na sva tri Univerziteta počinje u drugoj polovini marta.

Više informacija o načinu prijavljivanja i projektu “Studentsko preduzetništvo” možete pronaći na web stranici
www.imamideju.ba