Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 10. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci na svojoj desetoj sjednici, održanoj 31. marta 2014. godine, za novog predsjednika izabrao je prof. dr Milu Dmičića. Prethodni predsjednik UO, prof. dr Bogdan Zrnić povukao se, na vlastiti zahtjev, sa pomenute pozicije, ali će nastaviti da učestvuje u radu ovog tijela u svojstvu člana.

U nastavku sjednice, UO je donio Odluku o pokretanju postupka javne nabavke i Rješenje o imenovanju komisije za javne nabavke opreme za formiranje virtuelne privatne mreže Univerziteta u Banjoj Luci.

Nakon razmatranja prigovora firme „Ademar Leon“ d.o.o. Banja Luka na Zaključak Upravnog odbora broj : 03/04-3.639-1/14 od 25. 02. 2014. godine, Upravni odbor je odbio prigovor privatnog partnera u projektu javno-privatnog partnerstva “Poslovno-edukativni centar za pružanje usluga digitalne štampe“, uz obrazloženje da ne stoje razlozi za osporavanje navedeni u prigovoru, te je donio zaključak da se nastavi privremeno obustavljeni pregovarački postupak u skladu sa relevantnim zakonodavnim aktima.

Upravni odbor je na svojoj desetoj sjednici razmatrao i prihvatio Prijedlog odluke Senata Univerziteta u Banjoj Luci o visini školarine za upis na prvu godinu I, II i III ciklusa studija na studijske programe Univerziteta u Banjoj Luci u školskoj 2014/2015. godini, kojim je predviđeno da visina školarine ostane na prošlogodišnjem nivou.
Takođe, posebnim zaključkom je definisano da će UO od Vlade Republike Srpske zatražiti da iz budžeta resornih ministarstva refundira sredstva za školovanje kategorija studenata koji su po raznim osnovama oslobođeni plaćanja školarine.

Isto tako, Upravni odbor je dao saglasnost za zaključivanje Aneksa Ugovora JN-118/12 između Univerziteta u Banjoj Luci i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u smislu produženja rokova za završetak pojedinih projektnih zadataka.