Navigacija
Viber X logo

Posjeta predstavnika organizacije „Trust for Mutual Understanding“ iz Sjedinjenih Američkih Država Univerzitetu u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dana 24.03.2014. godine direktor organizacije „Trust for Mutual Understanding” g-đa Barbara Lansiers (Barbara Lanciers) i službenik za projekte u toj organizaciji g-đa Alina Engist (Alina Enggist) posjetile su Rektorat Univerziteta u Banjoj Luci, gdje su ih u zvaničnu radnu posjetu primili prof. dr Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju i prof. dr Milan Matarguga, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci. Sastanku je prisustvovao i doc. mr Mladen Miljanović, ispred Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Sastanku u Rektoratu je prethodila višednevna radna posjeta gostiju iz SAD kulturnim institucijama u Banjoj Luci i nadležnim ministarstvima u Vladi Republike Srpske, te razgovor o mogućnostima konkretne saradnje u ovoj kalendarskoj godini sa dekanom Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Lukom Kecmanom i saradnicima.

Posjeta predstavnika organizacije „TRUST FOR MUTUAL UNDERSTANDING“ iz Sjedinjenih Američkih Država Univerzitetu u Banjoj Luci

Organizacija „Trust for Mutual Understanding”, sa sjedištem u Nju Jorku, sredstvima anonimnih donatora, finansira neprofitne organizacije iz SAD koje sarađuju sa partnerskim institucijama iz Centralne i Istočne Evrope, u svrhe podrške razmjenama i putovanjima u inostranstvo radi promocije umjetnosti, kulturnih aktivnosti i zaštite životne okoline, podrške održivom razvoju i sl. 

Više informacija na www.tmuny.org