Navigacija
Viber X logo

Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Univerzitetu u Banjoj Luci, 28. marta 2014. godine održana je svečana promocija 23 doktora nauka koji su svoje doktorske disertacije odbranili na odgovarajućim fakultetima Univerziteta u Banjoj Luci.

Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci

Rektor Univerziteta, prof. dr Stanko Stanić promovisao je: na čast doktora iz etnomuzikologije Sandu Dodik, na čast doktora ekonomskih nauka Gorana Dostića, na čast doktora elektrotehničkih nauka Dražena Brđanina, na čast doktora medicinskih nauka Nenada Tanaskovića, Jasmina Softića i Deana Đirota, na čast doktora bioloških nauka Biljanu Lubarda, Svjetlanu Lolić i Igora Milunovića, na čast doktora geografskih nauka Josipa Bilića, na čast doktora geoloških nauka Alekseja Miloševića, na čast doktora socioloških nauka Nemanju Đukića, na čast doktora nauka socijalnog rada Ljubu Lepira, na čast doktora filoloških nauka Dragomira Kozomaru, na čast doktora književnih nauka Dijanu Tica, na čast doktora pedagoških nauka Vahdetu Ćatić, Maju Trifunović i Margaretu Skopljak, na čast doktora psiholoških nauka Svetlanu Borojević, na čast doktora nauka u oblasti fizičke kulture Aleksandra Kukrića, Saida Hasanbegovića i Goranu Tešanović, te na čast doktora nauka iz oblasti šumarstva Jugoslava Brujića.

Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci

Uz čestitke promovisanim doktorima nauka na stečenom zvanju i uz želju da dugo bitišu u svijetu nauke, rektor Stanić je naglasio: „Vjerujem da dijelite mišljenje onih koji kažu da nema većeg zadovoljstva od mogućnosti da naučni radnik doprinosi razvitku zajednice kojoj služi i pri tome rastjeruje tamu punu zagonetki, odnosno od mogućnosti da on utiče na stvaranje životnog ambijenta u kome ćemo biti brzi da govorimo blage riječi koje stvaraju mir i dobrotu među ljudima, a uzdržljivi u iskazivanju riječi koje vode razdoru, mržnji i neslozi“.

Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci

Promociji doktora nauka Univerziteta u Banjoj Luci prisustvovao je i ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, g. Goran Mutabdžija, prorektori Univerziteta u Banjoj Luci, kao i dekani fakuletat/akademije na kojima su doktori nauka odbranili svoje disertacije.