Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Proširenog kolegijuma Univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prošireni kolegijum Univerziteta u Banjoj Luci na sjednici održanoj 04.04. 2014. godine, razmatrao je primjedbe i prijedloge fakulteta/Akademije umjetnosti na Pravilnik o oblastima obrazovanja i u vezi sa tim donio zaključak da se imenuje radna grupa koja bi, uzimajuću u obzir pristigle primjedbe i sugestije, napravila prijedlog pomenutog pravilnika ispred Univerziteta.

Imenovana komisija u sastavu: prof. dr Draško Marinković (predsjednik), prof. dr Darko Radić, prof dr Gordana Đurić, prof. dr Luka Kesman i prof. dr Darko Knežević dobila je zaduženje da u roku od sedam dana pripremi pomenuti prijedlog pravilnika nakon čega bi isti ponovo bio razmatran od strane Kolegijuma.

Prošireni kolegijum je na istoj sjednici upoznat sa Izvještajem Komisije za revizuju radnih mjesta sa pravom uvećanja osnovne plate, te je nakon provedene rasprave, donesen zaključak da se od rukovodstava fakulteta/ Instituta za genetičke resurse zatraži da do srijede 09. aprila dostave svoje prijedloge nakon čega bi oni bili upućeni Upravnom odboru na ponovno razmatranje.

Članovi Proširenog kolegijuma su, takođe, upoznati sa organizovanjem zajedničke tematske sjednice Senata i Proširenog Kolegijuma Univerziteta na temu: „Stanje nauke na Univerzitetu u Banjoj Luci“ koja je planirana za 16. 04 2014. godine, kao i sa inicijativom za uvođenje ruskog jezika u osnovne i srednje škole, te je užem rektorskom kolegijumu dato ovlaštenje da inicijativu uputi prema Republičkom pedagoškom zavodu i Ministarstvu prosvjete.